Фото: borgexpert.com

Одна з країн рекордно наростила закупівлі російської нафти

У листопаді імпорт російської нафти Urals до Туреччини досягне рекордного рівня. Закупівлі нафти Російської Федерації Індією та Китаєм залишаться стабільними попри менші заплановані навантаження.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що цього місяця поставки нафти Urals до Туреччини перевищать жовтневі 1,4 мільйона тонн. Водночас Туреччина закупила понад 800 тисяч тонн у російських портах протягом 1-15 листопада, що на 200 тисяч тонн більше, ніж за аналогічний період у жовтні.

"Туреччина імпортує більше дешевих російських барелів після того, як її найбільший нафтопереробний завод STAR, що належить азербайджанській SOCAR, уклав угоду з російською компанією "Лукойл" щодо термінових поставок цього сорту. "Лукойл" почав поставки Urals для STAR у жовтні, і очікується, що цього місяця він поставить близько 100 тисяч барелів на добу, що еквівалентно половині потужності заводу", — йдеться у матеріалі.

За даними експертів, Індія залишалася найбільшим покупцем нафтових вантажів сорту Urals, які завантажувалися з російських портів у жовтні, купивши щонайменше п'ять мільйонів тонн цього сорту. Протягом 1-15 листопада поставки нафти Urals до Індії оцінюються лише на рівні 800 тисяч тонн, однак цей показник може зростати, оскільки багато танкерів, які прямують до індійських портів, спочатку вказують інші пункти призначення або не мають призначення, кажуть трейдери.

Нагадаємо, Пакистан у жовтні проведе переговори з Російською Федерацією щодо довгострокової угоди про імпорт нафти. Країна прагне диверсифікувати свої джерела енергії та впоратися з високими цінами на нафтопродукти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.11.2023 23:58