Фото: росЗМІ

Офіс генпрокурора перевіряє "вагнерівців", які зізналися у розстрілах українських дітей

В Офісі генпрокурора відреагували на зізнання російських терористів у вбивстві українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо вчинення воєнних злочинів.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Telegram.

У понеділок, 17 квітня, проект gulagu.net опублікував відео із сенсаційними зізнаннями двох зеків-"вагнерівців" про воєнні злочини в Україні. Свідчення дали Олексій Савічев та Азамат Улдаров. Один з окупантів зізнається, що розстріляв 5-річну українку.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за викладеними фактами за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Обставини, зазначені в інтерв’ю, будуть перевірені у межах розслідування кримінальних проваджень, їм буде надана відповідна правова оцінка", — йдеться у повідомленні.

Раніше у ході розслідувань повідомлено про підозру керівнику так званого ПВК "Вагнера" та керівнику одного з його підрозділів за фактами ведення агресивної війни та посягання на територіальну цілісність України (ст. 437, ст. 110 Кримінального кодексу України). Окремим учасникам — за фактами вбивств та жорстокого поводження з цивільним населенням (ст. 438 Кримінального кодексу України).

До розслідувань залучаються правоохоронні органи іноземних держав.

Нагадаємо, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин відреагував на зізнання російських терористів у вбивстві українських дітей у Бахмуті та Соледарі. 

Відомо, що ватажок бойовиків з ПВК "Вагнера" Євген Пригожин особисто давав накази вбивати дітей, жінок і людей похилого віку під час захоплення територій України. Двоє колишніх терористів-"зеків" розповіли шокуючі факти журналістам.

Також в Офісі президента відреагували на зізнання російських терористів у вбивстві українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Тисячі підлітків були викрадені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2023 20:59