Фото: соцмережа X Оперативного командування збройних сил Польщі

Польща підіймала у небо авіацію через літак РФ над Балтійським морем

У понеділок, 6 травня, Польща підіймала у небо авіацію, щоб перехопити російський військовий літак Іл-20 над Балтійським морем. Це ж повітряне судно було перехоплене 3 травня парою польських винищувачів F-16.

Про це у соцмережі X повідомило Оперативне командування збройних сил Польщі.

За даними польських військових, 6 травня пара МіГ-29, яка чергувала з 22-ї бази тактичної авіації в Мальборку, перехопила та візуально ідентифікувала російський літак Іл-20.

У польському командуванні зазначили, що російський Іл-20 злетів з аеродрому в Калінінградській області та виконував політ у міжнародному просторі над Балтійським морем, виконуючи розвідувальну місію. Повітряне судно РФ не залітало на територію над польськими територіальними водами. Водночас у командуванні додали, що цей же військовий літак був перехоплений 3 травня парою польських винищувачів F-16.

Раніше повідомлялось, що 6 квітня Росія випустила по Україні ракети. У зв'язку з цим Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Нагадаємо, Польща планує посилити спостереження за повітряним простором. Зокрема, у Сейм внесли проект закону про загальну оборону, який передбачає створення мережі пунктів спостереження та попередження для системи протиповітряної та протиракетної оборони під назвою "Павутина". Детальніше про це — за посиланням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.05.2024 21:42