Михайло Федоров і Кшиштоф Гавковський. Джерело: Telegram-канал Михайла Федорова

Польща продовжить оплачувати абонплату терміналів Starlink, що працюють для України

Польща вирішила продовжити абонентську плату терміналів Starlink, які раніше передавала Україні в рамках допомоги. Також вдалося домовитися стосовно ще низки важливих питань.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, який зустрівся зі своїм польським колегою Кшиштофом Гавковським.

"Країна надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичної інфраструктури, вони забезпечують українців зв'язком та Інтернетом. Сьогодні домовилися, що Польща продовжить абонплату цих терміналів. Вдячний колегам за таке рішення", — написав український міністр.

Федоров уточнив, що вони також підписали меморандум про співпрацю між міністерствами, далі впроваджуватимуть спільні проекти з цифровізації, розвитку IT-індустрії, штучного інтелекту й електронного урядування.

До того ж вони обговорили підтримку дата-центру для Державної податкової служби України, який побудували на території Польщі для безпеки важливих даних.

Як відомо, Starlink — це супутникова система високошвидкісного широкосмугового доступу в мережу Інтернет. Вони дуже потрібні, особливо в тих районах, які розташовані поблизу лінії фронту.

Нагадаємо, що 10 квітня американська компанія SpaceX, яка належить мільярдеру Ілону Маску, здійснила запуск чергової партії з 23 інтернет-супутників Starlink.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 06.05.2024 19:09