Скріншот з відео

Поля всіяні трупами: прикордонники розповіли про невдалі штурми "вагнерівців" у Бахмуті (відео)

Соледарський напрямок на Донбасі залишається одним із найгарячіших. Поблизу Бахмута ПВК "Вагнера" намагається просуватися вперед, однак цю ділянку фронту спільно утримують прикордонники, військовослужбовці ЗСУ та територіальна оборона.

У Державній прикордонній службі показали красномовне відео, яке свідчить про поразки ворога — на кадрах довколишні поля всіяні тілами вбитих окупантів.

"Артилерійські обстріли, стрілецькі бої та "м’ясні" штурми "Вагнера" — ось такий мають вигляд будні військовослужбовців ДПСУ", — йдеться у підписі до відео.

Прикордонник "Поляк", не відволікаючись від роботи, розповідає, що дистанція українських захисників й ворога становить 350-400 метрів. Це означає, що у боях можна застосовувати й стрілецьку зброю, і ручні протитанкові гранатомети. На питання, як рашисти поводяться останнім часом, військовий відповів: "Бігають, як миші по полю. Вони не знають, що робити. Тут з усіх позицій накладаємо їм потрохи".

прикордонник Поляк

"Поляк". Скріншот з відео ДПСУ

Інший прикордонник, який також перебуває на фронті вже чимало часу, розповідає, що росіяни кидають своїх військових — як поранених, так і мертвих — прямо на полі бою. Вони не забирають тіла, а тому поля усіяні трупами ворога.

"Двохсотий впав, вони перескакують через нього. Яке може бути ставлення до своїх солдатів, якщо вони перескакують через своїх двохсотих? Хтось казав, що війна не закінчиться до тих пір, поки не похоронять тіло останнього солдата. У них війна не закінчиться ніколи, тому що тут не поховано тисячі їхніх. Ті "вагнерівці" — вони не солдати, а "гарматне м'ясо", — каже прикордонник.

прикордонник

Скріншот з відео ДПСУ

Прикордонник "Кіпер" розповідає, що "вагнерівці" штурмували позиції українських військових декількома групами (по 30-50 осіб), однак зазнали значних втрат.

"Бігли декількома групами, поклали частину, ті, що добігли окопуються. Потім наступні прибігли. Вони не дивилися на тих, хто там лежить. Вони й далі біжать по трупах", — каже "Кіпер".

Кіпер

"Кіпер". Скріншот з відео ДПСУ

На питання, як вдалося так близько нашим прикордонникам підійти до ворога, щоб завдати удару, бійці жартують: "Вони помітили нас добре. Тільки ми, як прикордонники, тихенько ходимо по кордонах і підібралися близько до них й зробили з них фарш. І забрали назад свої позиції. Закріпилися там. Досі тримаємо".

"Поляк" зазначив, що тоді вдалося взяти шістьох ворогів у полон, а дев'ятьох — ліквідувати. 

Окрім артилерії та піхоти, росіяни на Соледарському напрямку активно застосовують авіацію. Прикордонники показали авіаційну бомбу ворога, вагою понад 500 кілограмів. Її рашисти скинули з літака. На щастя, вона не розірвалася.

авіабомба

Скріншот з відео ДПСУ

Нагадаємо, нещодавно українські прикордонники у Бахмуті влаштували російським окупантам "запальний вікенд". Тоді було знешкоджено щонайменше 24 рашисти. Прикордонники зауважили, що попри надскладну ситуацію, українські захисники продовжують на ближніх дистанціях ліквідовувати штурмовиків країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 11:32