Фото: Сергій Гнезділов/Facebook

"Провокували бійку": у Києві невідомі погрожували військовому та активісту Гнезділову

Військовослужбовець 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади та активіст Сергій Гнезділов заявив, що 28 квітня у Києві невідомі чоловіки, які представилися "людьми Євгена Карася", погрожували та провокували його на бійку.

У коментарі hromadske Гнезділов розповів, що інцидент стався посеред білого дня у центрі столиці, коли він  разом з режисерами Іриною Цілик і Максимом Наконечним, а також програмною директоркою громадської організації "Форум видавців" Софією Челяк, виходили з виставки в Українському домі. 

Військовий розповів, що наразі особи нападників не встановлені, але вони представилися "людьми Карася" — активіста та військовослужбовця Євгена Карася, який був одним із лідерів праворадикального громадського обʼєднання С14, а наразі є членом руху "Основа майбутнього". Зокрема, нападники вимагали, що саме перед Євгеном Карасем вибачився Гнезділов за те, що образив його у соцмережах.

"Вони не просто погрожували, вони провокували бійку. Тобто мене врятувало, що я був не сам, нас було чотири людини. Вони починають газувати, штовхаються, тобто провокують бійку, хоча розуміють, що перший їх ніхто там бити не буде. Починають психологічно тиснути, що: "Ми тобі там зараз є*ало розіб'ємо", — розповів Гнезділов. 

Проте активіст відмовився перепросити, а його компанія викликала поліцію. Нападники одразу ж пішли, коли почули про поліцію. Гнезділов також додав, що у нього є відеозапис інциденту, де "чітко видно цих трьох людей", а значить можна буде встановити їхні особи.

Сергій Гнезділов

Сергій Гнезділов із одним з нападників. Фото: Сергій Гнезділов/Facebook

"Комічність ситуації в тому, що ми виходимо з виставки дисидентки Алли Горської, яка була вбита в минулому сторіччі. І тут тобі погрожують фізичною розправою. Ти бачиш просто ці чіткі паралелі і стає трішки моторошно, навіть тому, що вже ми, як суспільство, взагалі можемо докотитись тут до такого трешу", — наголосив Гнезділов.  

Водночас режисерка Ірина Цілик розповіла, що після виходу з будівлі до їхньої компанії, а саме до Гнезділова, "кинулися троє міцних хлопців" і "силою відтіснили" від машини. До того ж один із нападників представився військовим, який перебуває у відпустці.

"На щастя, історія нічим не закінчилася: ми почали викликати поліцію, вони занервували, ще раз спитали агресивно: "Будеш вибачатися?!" "Не буду". І на цьому раптом розвернулися та просто пішли. Але осадочок лишився. Серйозно?! Одні військові чекають на іншого військового, поки той вийде з виставки робіт Алли Горської, щоб притиснути його до стінки і погрожувати. Відчуття безкінечної огиди", — наголосила Цілик.

Нагадаємо, 27 квітня на півдні Німеччини загинули двоє українців. Вони отримали смертельні ножові поранення. Згодом підозрюваного у вбивствах затримали. За інформацією поліції, ним виявився росіянин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 17:30