Фото ілюстративне з відкритих джерел

Reuters: Китай відмовився приїхати на Саміт миру в Швейцарії

Китай не братиме участі в Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії з 15 по 16 червня. Пекін відхилив запрошення, оскільки не було виконано умов для його участі.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела, швейцарський уряд прагне, щоб якомога більше країн з різних куточків світу прибуло на Саміт миру.

Відомо, що Китай поінформував дипломатів про те, що умови для їхньої участі в Саміті — це його визнання як Росією, так і Україною. Також має бути рівноправною участь усіх сторін і повинно бути "чесне обговорення всіх пропозицій".

Видання додає, що Китай має тісні зв'язки з Росією й утримується від критики щодо її вторгнення в Україну, але раніше пропонував стати посередником між Москвою та Києвом. Швейцарія намагалася переконати більше країн Глобального Півдня, включаючи Китай, взяти участь у Саміті миру.

Важливо наголосити, що Володимир Зеленський закликав Китай та країни світу, що розвиваються, взяти участь у Саміті миру. На думку президента, Китай має приєднатися до переговорів, адже це одна з країн, які мають вплив на Москву.

Нагадаємо, 23 травня Бразилія та Китай озвучили спільну заяву щодо війни між Росією та Україною. Вони виступають за політичні переговори для досягнення миру та наполягають, аби в них обов’язково брала участь Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.05.2024 11:02