Фото: Офіс президент

Зеленський обговорив із прем’єром Австралії оборонні потреби та Саміт миру

У середу, 29 травня, президент Володимир Зеленський провів перемовини із прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі. 

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що головна мета перемовин — висловити свою вдячність за непохитну підтримку України з боку Австралії.

За словами гаранта, у ході переговорів він розповів Албенізі про поточні спроби Росії розширити війну та наші нагальні оборонні потреби Збройних сил України для протистояння російській агресії.

Крім того, сторони обговорили і майбутній Саміт миру, який пройде у Швейцарії 15-16 червня.

"Обговорили майбутній Саміт миру й потребу заохотити якомога більшу кількість країн з усього світу взяти в ньому участь. Дуже ціную готовність Австралії бути на Саміті", — резюмував Зеленський.

Зауважимо, протягом 15-16 червня у Швейцарії відбудеться Саміт миру. Україна винесе на розгляд три головні пункти, які стануть предметом обговорень. Це питання, пов'язані з енергетикою, харчовою безпекою, вільним судноплавством та звільненням полонених.  Участь у Глобальному саміті миру підтвердили майже 100 країн. 

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Португалії. Напередодні в Лісабоні анонсували, що український президент проведе робочі зустрічі з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру та буде прийнятий президентом Марселу Ребелу де Соузою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2024 14:30