Фото: Офіс президента

Зеленський наступного тижня відвідає ще одну країну Європи

Наступного тижня Володимир Зеленський відвідає Францію. Він зустрінеться з президентом країни Еммануелем Макроном під час заходів з нагоди 80-ї річниці висадки союзних військ у Нормандії 6 червня.

Зустріч із українським гарантом анонсував Макрон у вівторок, 28 травня, у ході спільної прес-конференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом, пише AFP. 

"У мене буде можливість, коли президент Зеленський наступного тижня поїде до Франції на заходи з нагоди Дня висадки союзників у Нормандії, прийняти його і тоді дуже конкретно поговорити, щоб оголосити, що ми збираємося зробити для підтримки України", — наголосив президент Франції. 

Варто зазначити, що напередодні Макрон заявив, що Україна має право уражати військові об'єкти на території Російської Федерації, адже звідти окупанти здійснюють обстріли українських населених пунктів.

"Ми повинні дозволити Україні нейтралізувати російські військові бази, з яких запускаються ракети", — сказав французький лідер.

З наведених коментарів не зрозуміло, чи мав на увазі президент Франції використання західної зброї проти цілей у Росії, чи лише зброю, виготовлену українським оборонно-промисловим комплексом.

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Португалії. Напередодні в Лісабоні анонсували, що український президент проведе робочі зустрічі з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру та буде прийнятий президентом Марселу Ребелу де Соузою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2024 09:55