Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський у Португалії: які зустрічі проводить український президент

У вівторок, 28 травня, президент України Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом у Португалії. Тут він зустрічається з керівництвом цієї країни.

Про це повідомив португальський мовник RTP. Місцеві журналісти зазначили, що літак із Зеленським прибув приблизно о 14:45 за місцевим часом до військового аеродрому Фіго Мадуро в Лісабоні. Його зустріли політичне та військове керівництво Португалії.

Напередодні в Лісабоні анонсували, що український президент проведе робочі зустрічі з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру та буде прийнятий президентом Марселу Ребелу де Соузою.

У RTP додали, що також очікується підписання двосторонньої безпекової угоди між Києвом і Лісабоном.

Візит президента України та Португалії мав відбутися ще позаминулого тижня, але його довелося відкласти через наступ Росії на Харківщині.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної прес-конференції з очільником бельгійського уряду Александром Де Кроо, що для Саміту миру, який пройде у Швейцарії, є важливим візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Це також вплине на інших лідерів держав, які спостерігають за реакцією Білого дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2024 18:57