Скріншот з відео

Зеленський розповів, як відреагує Путін, якщо Байден не прибуде на Саміт миру в Швейцарії

Для Саміту миру, який пройде у Швейцарії, є важливим візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Це також вплине на інших лідерів держав, які спостерігають за реакцією Білого дому.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з главою бельгійського уряду Александром Де Кроо.

Зеленський підкреслив, що наразі очікується відповідь щодо участі кількох представників африканського континенту і вже є позитивні сигнали з цього континенту.

Український лідер також акцентував на важливості візиту Джо Байдена. США, за словами Зеленського, підтримують проведення конференції, але не відомо "на якому рівні". Така позиція американців є не найсильнішим рішенням.

"Я вважаю, що Байден потрібен Саміту миру та іншим лідерам, які дивляться на реакцію США. Не присутність його. Цьому аплодуватиме Путін, причому стоячи", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Україна винесе на розгляд Саміту миру у Швейцарії три головні пункти, які стануть предметом обговорень протягом 15-16 червня. Це питання, пов'язані з енергетикою, харчовою безпекою, вільним судноплавством та звільненням полонених.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що російський диктатор Володимир Путін боїться позитивних для України результатів Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Нещодавно агенція Reuters оприлюднила інформацію про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні. Він може погодитися на переговори про припинення вогню. При цьому, за його версією, бойові дії мають зупинитися на нинішніх лініях фронту.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російський диктатор Володимир Путін не має наміру завершувати війну проти України та не хоче миру. Водночас анонімні заяви росіян щодо готовності Путіна заморозити війну спрямовані на зрив мирного Саміту у Швейцарії.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2024 12:50