Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Які три пункти стануть головними на Саміті миру у Швейцарії: відповідь Зеленського

Україна винесе на розгляд Саміту миру у Швейцарії три головні пункти, які стануть предметом обговорень протягом 15-16 червня. Це питання, пов'язані з енергетикою, харчовою безпекою, вільним судноплавством та звільненням полонених. 

Таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю представникам ЗМІ Казахстану, Киргизії та Узбекистану, опублікованому на YouTube-каналі "Орда".

Пункт перший — ядерна енергетична безпека

"У нас окупована АЕС, шість блоків, я не раз казав, що це може бути шість Чорнобилів. Український менеджмент та наші технарі там працюють, а керують росіяни. Діти українців зараз у РФ, вони заручники. Тому наші українці там як раби на галерах орють", — сказав Президент.

Пункт другий, який розглядатимуть на Саміті миру — продовольча безпека.

Третій пункт — обмін "всіх на всіх" і повернення дітей, яких Росія силою вивезла на свою територію, додав Володимир Зеленський.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що російський диктатор Володимир Путін боїться позитивних для України результатів Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Нагадаємо, раніше агенція Reuters оприлюднила інформацію про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні. Він може погодитися на переговори про припинення вогню. При цьому, за його версією, бойові дії мають зупинитися на нинішніх лініях фронту.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російський диктатор Володимир Путін не має наміру завершувати війну проти України та не хоче миру. Водночас анонімні заяви росіян щодо готовності Путіна заморозити війну спрямовані на зрив мирного Саміту у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.05.2024 13:29