Фото: Офіс президента

Путін боїться результатів Саміту миру у Швейцарії, — Зеленський

Російський диктатор Володимир Путін боїться позитивних для України результатів Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"Путін не просто хоче зірвати Саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати Саміт. Світ здатен примусити Росію до миру і до дотримання норм міжнародної безпеки. Росії нічого протиставити світовій більшості: попри всю путінську брехню, він залежить від оточення — у широкому сенсі цього слова. Від міжнародного оточення — теж", — наголосив президент.

Зеленський зауважив, що Саміт миру має такий формат, який не дозволи кремлівському диктатору брехати. Тому він і боїться цього заходу.

"Ніхто у світі не зацікавлений у цій війні, крім самого агресора, і кожен це насправді розуміє. Саміт миру – це такий формат, який не дозволить Путіну більше брехати. А без брехні він абсолютно ніхто. І я дякую всім у світі, хто допомагає нам з організацією Саміту та проявляє своє лідерство, щоб справжній мир став ближчим", — додав гарант.

Нагадаємо, раніше агенція Reuters оприлюднила інформацію про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні. Він може погодитися на переговори про припинення вогню. При цьому, за його версією, бойові дії мають зупинитися на нинішніх лініях фронту.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російський диктатор Володимир Путін не має наміру завершувати війну проти України та не хоче миру. Водночас анонімні заяви росіян щодо готовності Путіна заморозити війну спрямовані на зрив мирного Саміту у Швейцарії 15-16 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 21:39