Фото: Роберт Фіцо. Джерело – росЗМІ

"Має бути компроміс, Росія не піде з окупованих територій": Фіцо зробив чергову скандальну заяву про війну в Україні

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Київ повинен поступитися територіями, щоб припинити війну Росії проти України. На його думку, це реальний спосіб завершити цей збройний конфлікт. 

Про це пише видання Аktuality.sk.

"Має бути якийсь компроміс, який буде дуже болючим для обох сторін. А чого вони чекають? Що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереально", наголосив прем’єр.

При цьому, Фіцо назвав Україну державою, яка перебуває під абсолютним впливом Сполучених штатів Америки та заявив, що українці є "однією з найбільш корумпованих націй у світі".

Під час інтерв'ю напередодні запланованої на 24 січня зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем словацький політик підтвердив свою позицію проти заявки України на вступ до Північноатлантичного альянсу. Він заявив, що накладе вето на це рішення.

"Я йому (Денису Шмигалю ред.) скажу, що я проти членства України в НАТО і накладу на це вето. Це було б просто основою для Третьої світової війни, нічого іншого", сказав Фіцо за кілька днів до запланованої зустрічі зі своїм українським колегою. 

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради із зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко вважає, що офіційний Київ має рішуче реагувати на заяви лідерів інших держав, які ставлять під сумнів суверенітет України. При цьому він, ймовірно, мав на увазі висловлювання прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про те, що Україна перебуває під "абсолютним впливом США".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 13:16