Фото: Роберт Фіцо. Джерело – росЗМІ

Зустріч Шмигаля та Фіцо: словацький прем'єр приголомшив заявою про Україну і НАТО

Словаччина виступатиме проти членства України в Північноатлантичному альянсі, адже це може спровокувати Третю світову війну.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, пише RTVS. Свою позицію щодо інтеграції України в НАТО глава словацького уряду повідомить під час зустрічі з прем'єром України Денисом Шмигалем.

"Я йду (на зустріч із прем'єром України Денисом Шмигалем, — ред.) із гуманітарною допомогою, підтвердимо, що жодної зброї вони не отримуватимуть від словацької армії та з державних складів", — сказав Фіцо.

Прем'єр-міністр Словаччини додав, що Братислава поважає рішення України вступити до Європейського союзу, але "вони повинні відповідати умовам".

"Я скажу, що я проти членства України в НАТО, що буду користуватися правом вето і блокуватиму це, тому що це буде фундаментом Третьої світової війни", — заявив Роберт Фіцо.

Зазначимо, що найближчим часом українські урядовці проведуть зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. На ній намагатимуться вмовити його розблокувати кошти Євросоюзу для проекту Ukraine Facility.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, щоб стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу Україні потрібно завершити війну з Російською Федерацію. Однак розпочати процедуру вступу до військово-політичного блоку можна було б вже зараз.

Також заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що війна Російської Федерації проти України буде затяжною і, можливо, не закінчиться навіть у 2025 році.

Нагадаємо, у грудні президент Володимир Зеленський заявив, що "частковий" вступ до Північноатлантичного альянсу — величезний ризик. Відтак, Україна поки що не може стати членом НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.01.2024 16:54