Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Фото: Офіс президента України

"Це маячня": Зеленський прокоментував ідею "часткового вступу" України до НАТО

Президент Володимир Зеленський заявив, що "частковий" вступ до Північноатлантичного альянсу — величезний ризик. Відтак, Україна поки що не може стати членом НАТО.

Про це він заявив у ході прес-конференції за підсумками 2023 року.

"НАТО — для нас найпотужніший варіант захисту. Але нас не запрошують у НАТО. Сигнали про частковий вступ — маячня. Не в образу тим, хто про це говорить. Та зараз жодної такої пропозиції від партнерів не було", — пояснив Зеленський.

Очільник держави зауважив, що російський диктатор Володимир Путін дає чіткі сигнали, що не хоче миру, а отже часткове членство України в НАТО може означати війну РФ проти Альянсу.

"І тут виникає запитання, чи будуть країни НАТО боротися за частину української території, яка має той чи інший статус в НАТО? Бо ми ж не визнаємо з вами території, які окуповані, російськими. Тобто це буде означати, що ми не зовсім у НАТО. Мені здається, що це фантазія", — зазначив він.

Нагадаємо, у вівторок, 19 грудня, президент Володимир Зеленський провів прес-конференцію за підсумками 2023 року. Зокрема, гарант розповів про мобілізацію, ситуацію на фронті та міжнародну підтримку України. Крім того, гарант не оминув і теми вступу України до ЄС та НАТО, а також розповів про боротьбу з корупцією. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 21:48