Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Скріншот

Зеленський про контрнаступ: "Наші цілі не назву, зайві розмови принесли складнощі"

Президент України Володимир Зеленський констатував, що під час контрнаступу українських військових на півдні цього року виникли проблеми. Тому він не буде обговорювати на загал цілі, які стоять перед українськими військовими на наступний рік.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Я не можу вам сказати про цілі (на наступний рік ред.). У нас були складнощі на півдні, бо всі навколо говорили, які у нас цілі. Всі місяці всі говорили, куди ми йдемо, розглядали в деталях. ... Це так не "взлітає" з РФ, у якої зброї більше", — сказав президент.

Глава держави зазначив, що у зв'язку з цим не може повідомити про ті цілі, які наразі стоять перед Збройними силами України на 2024 рік.

"Прошу вибачення, що я не можу сказати вам жодних деталей з наших контрнаступальних та оборонних дій наступного року", — наголосив президент.

Президент також висловив переконання, що війна з Росією завершиться лише перемогою України. Іншого варіанту і бути не може. На запитання журналіста, чи може Україна поступово дійти до програшу у війні, очільник держави відповів тверде "Ні!". Водночас президент зауважив, що на початку війни наша держава була у значно складнішій ситуації та все одно вистояла у боротьбі із ворогом.

Нагадаємо, за словами Володимира Зеленського, наступного року Україна виготовить мільйон власних дронів для захисту нашої держави від агресора. Проте для ефективного виробництва необхідно подолати бюрократичні та логістичні перепони. Також очільник держави пообіцяв, що артилерія теж буде збільшуватись, зокрема, 155-й калібр.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 21:05