Фото: armyinform.com.ua

Ані Росія, ані Україна не можуть поки проводити наступальних операцій: Буданов назвав причину

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що на сьогодні ані українські, ані російські війська не можуть проводити наступальні операції на фронті.
 
В інтерв'ю Le Monde очільник ГУР пояснив, що інтенсивне застосування безпілотників із двох сторін зумовило неможливість проведення як російських, так і українських наступальних операцій. 

"Ще один фактор ― щільність мінних полів, якої не було з часів Другої світової війни. Ми знаємо рішення для безпілотників ― це електронні засоби протидії. Для мін необхідне спеціалізоване обладнання. Це повертає нас до питання виробничих потужностей. Немає нічого невирішуваного, але до уваги потрібно брати все", — зауважив він.

До того Буданов зазначив, що наразі Україні потрібно більше снарядів і артилерійських систем. Йдеться не лише про сучасні технології. 

"Нас цікавить усе, включно зі старими системами, які вже не використовуються. Питання кількості ― важливе. Тим, хто за кордоном вважає, що "втомився" від України, доведеться піклуватись про московитів, коли вони прийдуть займати їхні власні території. Держава-агресор Росія веде війну не лише проти України. Вона веде війну проти НАТО, про що з самого початку твердить їхня пропаганда", — заявив посадовець.

Окремо Буданов зазначив, що нинішніх західних санкцій недостатньо — вони мали б зачепити основні сектори економіки РФ, які досі залишались осторонь: енергетику, металургію і фінансову систему загалом.

"Усі думали, що в москви сильна армія, але слабка економіка. Виявилося, що навпаки. Армія слабка. Економіка може бути слабкою, але країна аж ніяк не голодує. З такими темпами вона може протриматися доволі довго", — наголосив очільник ГУР.

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що Росія наразі веде свою звичну гру — намагається маніпулювати темою, яка є соціально складною для українців. Тому й не погоджується поки що обмінювати "азовців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 18:21