Фото: Марія Захарова / news.ru

Москва вдарить по французьких військах, якщо вони зайдуть в Україну, — російське МЗС

У середу, 8 травня, речниця російського міністерства закордонних справ Марія Захарова пригрозила завдати ударів по французькій армії, якщо та зайде в Україну.

Про це повідомляє агентство Reuters.

У лютому президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не може виключити розгортання в майбутньому іноземних сухопутних військ в Україні. Він попередив, що якщо РФ здобуде перемогу в Україні, то довіра до Європи буде зведена до нуля.

"Характерно, що сам Макрон пояснює цю риторику бажанням створити для Росії якусь "стратегічну невизначеність… Мусимо його розчарувати – для нас ситуація виглядає більш ніж визначеною", — сказала Захарова журналістам.

Вона також підкреслила, якщо французькі війська з'являться в зоні бойових дій, та неминуче стануть мішенню для збройних сил Російської Федерації. 

"Мені здається, що Париж вже має докази цього", — заявила Захарова.

За її словами, Росія вже спостерігає зростання кількості французьких громадян серед загиблих в Україні.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Також на думку президента Франції Еммануеля Макрона, російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на окупації Донбасу і Криму. Кремль ще до цього часу не визначився зі своїми військовими цілями.

Раніше Макрон висловив занепокоєння щодо можливих ризиків, які накриють Європу в найближчі роки. За його словами, існує серйозна загроза ослаблення континенту, якщо Російська Федерація здобуде перемогу в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 18:57