Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон знову закликав до перемир’я в Україні та на Близькому Сході на час Олімпіади в Парижі

Президент Франції Еммануель Макрон сподівається домовитися про припинення вогню в основних війнах, які тривають у світі, на час Олімпіади-2024. При цьому він розраховує на сприяння різних партнерів, зокрема, лідера Китаю.

Про це він заявив у великому інтерв’ю RMC і BFMTV. Там торкнулися питання майбутніх Олімпійських ігор, які влітку прийматиме Франція.

Макрон зазначив, що спробує докласти максимум зусиль для "олімпійського перемир’я", уточнивши, що має на увазі й війну між Ізраїлем і ХАМАСом, і війну Росії проти України, а також війну в Судані. Він сказав, що хоче до реалізації цієї мети залучити багатьох партнерів.

"Лідер Китаю через декілька тижнів приїде до Парижа. Я його попросив допомогти. 2022 року перед нами теж стояло таке завдання. Це стосується зимових Олімпійських ігор, які приймав Китай… Тож це також може стати дипломатичним моментом задля миру", — сказав Еммануель Макрон.

Також президент розповів, що Франція впевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на річці Сена у липні, але має запасні варіанти на випадок, якщо цього вимагатиме безпекова ситуація. Раніше головне управління внутрішньої безпеки Франції заявило, що стурбоване ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Нагадаємо, раніше Еммануель Макрон заявляв, що Росія зловмисно націлюватиметься на Олімпійські ігри в Парижі цього літа. Це, зокрема, пов'язано з тим, що французький лідер зайняв жорстку позицію щодо війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2024 12:59