Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Росія націлиться на літню Олімпіаду в Парижі, — Макрон

На думку президента Франції Еммануеля Макрона, Росія зловмисно націлюватиметься на Олімпійські ігри в Парижі цього літа. Це, зокрема, пов'язано з тим, що лідер країни зайняв жорстку позицію щодо війни в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи вважає він, що Росія намагатиметься націлитись на Олімпіаду, Макрон заявив, що у нього "немає жодних сумнівів, у тому числі й в інформаційному плані".

Коментарі Макрона, зроблені на заході в Парижі з нагоди відкриття нового водного центру Олімпійських ігор, є його найбільш очевидним на сьогодні визнанням іноземних загроз безпеці або безперебійним проведенням ігор.

Reuters підкреслює, що Ігри пройдуть на складному глобальному фоні: війна Росії в Україні та конфлікт Ізраїлю з ХАМАС у Секторі Гази ускладнять зусилля щодо безпеки Олімпійських ігор.

Своєю чергою, як зауважує видання, Макрон в останні місяці зайняв жорсткішу позицію щодо Росії, пообіцявши, що Москва має бути переможена, і не виключив, що європейські війська можуть в один момент увійти в Україну, хоча він ясно дав зрозуміти, що Франція не має наміру розпалювати військові дії проти Росії.

Уряд Макрона також зайняв жорсткішу позицію щодо можливих зусиль Росії з дезінформації по всій Європі. Раніше цього тижня міністр закордонних справ Стефан Сежурне заявив, що Франція запропонує санкції загальноєвропейського рівня щодо тих, хто стоїть за поширенням дезінформації на тлі того, що Париж вважає зростальними зусиллями Росії щодо дестабілізації блоку.

Раніше у Парижі заперечили фейк, який поширили офіційні особи Росії, про те, що Франція начебто висловила готовність до діалогу щодо України або обговорення можливих мирних переговорів під час розмови міністрів оборони двох країн у середу.

Нагадаємо, що Франція готує новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть сотні одиниць бронетехніки та ракети Aster.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2024 16:15