Фото: Державний департамент США

Держдеп: Макрон і Блінкен підтвердили готовність й надалі підтримувати Україну

У вівторок, 2 квітня, у Парижі відбулася зустріч президента Франції Еммануеля Макрона та державного секретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена. Під час зустрічі вони підтвердили спільну позицію щодо подальшої підтримки України.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на Держдепартамент США.

Зазначається, що президент Еммануель Макрон та держсекретар Ентоні Блінкен підтвердили рішучу підтримку боротьби України за свободу проти агресії Росії.

Як зауважили в Держдепі, окрім цього, вони обговорили багато інших важливих питань. Зокрема, акцентували на важливості запобігання масштабного конфлікту в Газі та ескалації в Лівані. Політики також обговорили виклики з боку Китаю та наголошувати на зусиллях щодо зміцнення продовольчої безпеки. 

Раніше спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що пакет допомоги Україні, який законодавці розглядатимуть після повернення з канікул, міститиме "деякі важливі нововведення". Таку заяву він зробив в інтерв’ю "Недільний вечір в Америці" з Треєм Гоуді, пише американське видання The Hill.

Як приклад, серед "важливих нововведень" спікер Палати представників США навів можливість надання фінансової допомоги Україні у виді кредиту. За його словами, ця ідея дозволить заспокоїти консерваторів.

Нагадаємо, що Франція готує новий пакет військової допомоги для України. Париж надасть Києву нову партію зенітних ракет Aster 30 для системи ППО SAMP/T, які є аналогом системи Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.04.2024 09:45