Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У США намагаються розібратися з виробниками, чия продукція потрапляє в російську зброю

Владні структури Сполучених Штатів Америки звернулися до американських виробників із закликом припинити постачання товарів понад 600 іноземним компаніям. Йдеться про ті підприємства, продукція яких стосується озброєнь і може потрапити в Росію.

Про це повідомив Reuters.

Міністерство торгівлі США останніми тижнями надіслало відповідні листи щонайменше 20 компаніям. Вони виробляють і продають продукцію, яку знайшли в ракетах і безпілотниках, їх Росія використовує у війні проти України.

"За останні декілька тижнів ми надіслали листи більш ніж 20 американським компаніям, кожен з яких містить список із понад 600 іноземних сторін. У листах ми звернулися до американських компаній з проханням добровільно припинити їм постачання через високий ризик перенаправлення до Росії", — розповів помічник міністра Метью Аксельрод.

За його словами, посадовці США з Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Міністерства фінансів також звертаються безпосередньо до вищого керівництва американських компаній, щоб обговорити подальші кроки щодо запобігання потраплянню їхньої продукції в Росію.

Як відомо, попри тривалу дію західних санкцій проти Росії, у ракетах і безпілотниках, які рашисти використовують проти України, продовжують знаходити десятки компонентів, вироблених у країнах Заходу.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що у російських "Кинджалах" виявлено щонайменше 49 типів компонентів, які Росія не виробляє, а у Х-101 — щонайменше 53 типи таких компонентів. Він закликав до розширення санкцій і забезпечення відповідальності за схеми їхнього обходження.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Україні запустили першу у світі відкриту базу даних іноземних компонентів у російській зброї. Вона доступна на порталі "Війна і санкції", а ініціатором її створення стало Національне агентство з питань запобігання корупції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 08:19