Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

У Зеленського опублікували фото російських ракет з іноземними компонентами

У російських ракетах, якими окупанти атакують територію України, знаходять іноземні компоненти. Українські експерти виявляють їх під час детального вивчення ворожих цілей.

Відповідні фото у Telegram виклав голова Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, наші фахівці продовжують вивчати компоненти збитих російських ракет Х-101, а також безпілотники "шахед" і "картограф".

"Знаходимо іноземні компоненти, працюємо з партнерами для того, щоб унеможливити надалі їх постачання РФ", — додав Єрмак.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація, попри санкції Заходу, збільшує свій ракетний потенціал. Зокрема, виробництво ракет на даний час вище за довоєнний рівень, внаслідок чого Україна стає особливо вразливою для посилення атак у найближчі місяці.

Ракетний потенціал Росії

У ГУР наголошують, що під час повномасштабної війни російська армія використала значний ракетний потенціал, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Ворог володіє ще сотнями одиниць ракет, крім того, встигає поповнювати запаси. Зараз армія РФ має приблизно сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць. Також окупанти володіють старими ракетами радянського зразка.

Проте Росія стикається з деякими проблемами. Вона не має величезних запасів ракет, хоча деякі їхні види (наприклад, крилата ракета повітряного базування Х-55) зараз є на складі більше, ніж на початку війни, за словами людей, поінформованих про доповіді розвідки.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов заявив, що країна-агресорка виробляє ракети "Калібр", "Кинджал" та "Іскандер". Він уточнив, що фактично все, що зараз виробляє ворог, відразу і випускається по Україні. Загалом протягом місяця росіянам вдається виготовляти десятки "Калібрів", а от щодо "Іскандерів" та "Кинджалів" значно менші показники — одиниці.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що за останні місяці РФ змогла наростити у три-чотири рази виробництво ракет "Калібр" та "Х-101".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 10:41