Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

У російських ракетах знаходять іноземні деталі: у ЗСУ підрахували, скільки їх є зараз

Російські ракети містять у собі від 30 до 50 деталей іноземного походження. Якщо Росія зможе обійти санкції, то збільшить їх виробництво

У цьому запевнив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. За його словами, наразі Росія змушена замінювати іноземні деталі в ракетах аналогами власного виробництва. Однак ті не є надійними.

"Аналогічна ситуація у росіян із кораблями. Коли вони будували, наприклад, "адміралтейську" серію на 12 кораблів, спочатку там стояли німецькі двигуни", — зазначив Плетенчук.

Він додав, що після початку війни проти України 2014-го року в Росії розпочали ставити вже китайські двигуни. Наразі у них в планах закінчити цю серію уже з російськими двигунами.

"Можна уявити, наскільки падатиме якість і надійність цих виробів, оскільки Росія залишається відсталою країною у технологічному плані", — розповів Плетенчук.

Він зауважив, що зараз основною зброєю Росії є ракети, які запускаються з кораблів і субмарин.

"У Чорному морі майже весь час перебувають три ракетоносії, зокрема, зараз їх три. Решта Чорноморського флоту ховається у бухтах, або десь за рогом Криму, де вважають себе більш-менш захищеними через наявність бонових загороджень і хоч якоїсь системи ППО", — підсумував речник Військово-морських сил ЗСУ.

Нагадаємо, що в серпні речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповідав, що іноземні запчастини є не лише в російських ракетах та ударних дронах, але й в літаках та гелікоптерах держави-агресорки. За його словами, у росіян немає відповідних компонентів, як і можливості їх виготовляти. Тому, вочевидь, ці запчастини, попри санкції, потрапляють на російські заводи з-за кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 09:43