Фото: АрміяInform

Ракети, дрони та авіація: військові розповіли про озброєння Росії з іноземними компонентами

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що іноземні запчастини є не лише в російських ракетах та ударних дронах, але й в літаках та гелікоптерах держави-агресорки.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

"На жаль продовжують ці запчастини якось доходити до країни-окупанта. Мова ж не тільки про "шахеди". Йдеться і про інші вироби військового призначення, які Росія продовжує виробляти. Тому що чимало ракет Росія сьогодні виробляє, а також і гелікоптерів Ка-52, і літаків", — розповів Ігнат.

Ігнат пояснив, що на сьогодні у країни-агресорки немає відповідних компонентів, як і можливості їх виготовляти. Тому, вочевидь, ці запчастини, попри санкції, потрапляють на російські заводи з-за кордону.

"Тому санкції треба не лише оголошувати, а й контролювати та впливати на цей процес усім разом світовим лідерам, які можуть на це вплинути", — додав речник. 

Нагадаємо, 15 серпня армія країни-агресорки завдала масованого удару по Україні ракетами Х-101, які були виготовлені цього року та мали іноземні компоненти. У ворожих снарядах фахівці нарахували приблизно 30 іноземних мікросхем. 

Додамо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що росіяни атакою 15 серпня намагались заплутати українську протиповітряну оборону. Ракети різко змінювали курс. ППО знищила 16 із 24 ворожих цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 09:57