Фото:Типичный Курск/Telegram

Росіяни заявили про спробу прориву ЗСУ у Курську область: що відомо

У вівторок, 6 серпня, російські пропагандистські пабліки та місцева влада заявили про нібито прорив українських сил у Курську область РФ.

Зокрема, російський Telegram-канал ASTRA повідомляє про начебто бої в прикордонні. За словами так званих "воєнкорів", "тривають бої на кількох ділянках державного кордону". Натомість основні події відбуваються в районі російського прикордонного населеного пункту Суджа.

Тим часом російська служба ВВС звернула увагу на повідомлення Telegram-каналу Mash, який стверджував, що близько 9:00 кордон нібито перетнули близько 100 озброєних людей на важкій техніці.

Водночас тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив, що "із Суджанського та Коренівського районів надходить інформація про спроби прориву ЗСУ на територію Курської області". Він стверджує, що "бійці Прикордонної служби ФСБ Росії та Збройних сил РФ не допустили прориву кордону".

Крім того, Смирнов запевняє, що буцімто український дрон атакував легковий автомобіль на станції Глушково, внаслідок чого поранення отримали двоє людей. Він також попередив про ракетну небезпеку у Суджанському і Глушківському районах.

Офіційних коментарів цих подій з українського боку наразі немає.

Російські пропагандисти також заявили, що ЗСУ нібито провели "серйозну артпідготовку" та планують "наростити тиск", атакуючи на напрямках Николаево-Дар'їне — Дар'їне та Суджа — Гоголівка.

Нагадаємо, у ніч на 6 серпня в Курській області Російської Федерації пролунали потужні вибухи одразу у кількох містах. У регіоні працювали сили та засоби протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Особливо гаряче було у Суджі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 12:15