Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль зробив заяву щодо тарифів на світло: скільки коштуватиме електроенергія до кінця зими

В Україні до завершення цієї зими уряд не планує переглядати жодних тарифів для населення. Зокрема, ціни на електроенергію залишаться без змін.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 30 січня.

"Продовжуємо підтримувати українські родини та зберігаємо пільговий тариф на електроенергію для населення. Він був і залишається дві гривні 64 копійки за кВт⋅год", — зазначив посадовець.

За його словами, станом на сьогодні в жодному регіоні відключень електроенергії немає і не планується.

"Після того як 50% енергосистеми вразили ворожі ракети та дрони, ми провели масштабні ремонти й додали енергетиці 2,2 ГВт потужності", — проінформував Шмигаль. 

Прем'єр-міністр підкреслив, що також збільшили до 1,7 ГВт можливості імпорту електроенергії завдяки повній синхронізації із мережею ENTSO-E.

"Попри постійні атаки, які продовжуються і цієї зими, ракетами та шахедами на об’єкти української енергетики, особливо на Сході України, в наших домівках є світло, і це насамперед заслуга наших енергетиків", — наголосив очільник уряду.

Нагадаємо, з 29 січня компанія-постачальник електроенергії Yasno почала відключати світло боржникам. У першу чергу "відрізати" живлення будуть злісним неплатникам. Споживачів будуть попереджати про вимкнення письмовим повідомленням щонайменше за 10 робочих днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.01.2024 16:21