Сі Цзіньпін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Сі Цзіньпін розпочав європейське турне: з ким китайський лідер розмовлятиме про Україну

У неділю, 5 травня, президент Китаю Сі Цзіньпін приїхав до Парижа. Тут він має зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це повідомив канал китайської державної мережі China Global Television Network.

Сі Цзіньпін приїхав на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона. Візит триватиме два дні. Китайського лідера зустрів в аеропорту прем'єр-міністр Габріель Атталь. Окрім президента Франції, Цзіньпін зустрінеться з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Раніше європейські агенції Макрон має намір тиснути на свого колегу, щоби той зменшив торговельний дисбаланс, і спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні. Експерти називають "українську тему" однією з найголовніших під час цієї поїздки китайського лідера.

При цьому аналітики переконані, жодної з цих двох цілей нелегко досягти. Триває торговельна напруга між Європою та Китаєм. Франція підтримує розслідування Європейського Союзу щодо експорту китайських електромобілів, а в січні Пекін розпочав розслідування щодо імпорту бренді, який здебільшого виготовляється у Франції. Цей крок широко сприймається як "відплата" на тлі зростання кількості розслідувань ЄС.

Нагадаємо, що кремлівський диктатор Володимир Путін у травні планує відвідати Китай на тлі поглиблення співпраці двох країн з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2024 18:20