Фото ілюстративне. Джерело: ДБР

Стало відомо, скільки разів за час великої війни українці намагалися підкупити прикордонників

З початку повномасштабної війни співробітників Державної прикордонної служби намагалися підкупити понад тисячу разів. Більшість спроб підкупу намагались здійснити чоловіки з українським громадянством, які хотіли виїхати за кордон.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Загальна сума підкупу становить майже 11,3 мільйона гривень.

"З початку введення воєнного стану прикордонники виявили 1060 спроб надання неправомірної вигоди на загальну суму майже 11,3 мільйона гривень у національній та іноземній валюті", — зазначили в Держприкордонслужбі.

У квітні 2024 року було припинено 50 таких спроб на суму понад 660 тисяч гривень. У ДПСУ додають, що також було виявлено два факти можливого порушення прикордонниками антикорупційного законодавства.

Раніше, а саме 2 травня, речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що в Україні можуть змінитися правила перетину кордону для частини громадян. Це може відбутися після того, як набуде чинності новий закон про мобілізацію.

"Я не можу достеменно сказати, які вони будуть, чого вони стосуватимуться. Але, зважаючи на те, що в статтю 23 закону України "Про мобілізацію" були внесені зміни щодо умов відстрочки від призову, то варто очікувати, що певні, хоч і не кардинальні зміни можуть бути внесені й у правила перетину державного кордону", — зазначав Демченко.

Нагадаємо, Андрій Демченко заявляв, що прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.05.2024 09:58