Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Джерело: Facebook-сторінка Андрія Демченка

Скільки чоловіків щодня намагаються незаконно перетнути кордон: заява речника ДПСУ

Прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише ТСН.

"Звісно є і спроби незаконного перетину кордону через пункти пропуску, коли чоловіки намагаються надати підробні документи. Такі випадки щоденно фіксуються на кордоні. Це може бути близько 10 осіб, яких ми викриваємо з такими документами під час спроби перетину кордону. Або коли особи намагаються підкупити інспекторів Держприкордонслужби", — сказав він.

Демченко наголосив, що також продовжуються випадки спроб незаконного перетину кордону на "зеленій ділянці". Їх, за його словами, більше. Водночас він додав, що кордон посилений, а групи прикордонників разом із правоохоронцями діють і в прикордонній зоні, щоб завчасно викривати спроби незаконного перетину кордону.

Напередодні міністр юстиції Денис Малюська повідомляв, що уряд розробляє нові обмеження для ухилянтів. За його словами, чиновники можуть запровадити обмеження на надання адміністративних послуг. 

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію. "За" проголосували 283 народних депутатів. Норму про демобілізацію нардепи виключили з документа. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступить в дію через місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 01:24