Фото: ДПСУ

В Україні змінюються правила перетину кордону для студентів: рішення Кабміну

У вівторок, 2 квітня, Кабінет міністрів України прийняв зміни щодо перетину державного кордону. Зміни стосуються студентів віком від 18 до 22 років.

Як повідомляє народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко на Telegram-каналі, тепер студенти-бакалаври віком від 18 до 22 років, які навчаються в університетах в Україні, зможуть виїжджати за кордон на стажування.

Йдеться про студентів, які навчаються на медиків, фармацевтів та ветеринарів. 

У січні у Верховній Раді зареєстрували новий "Проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України з метою ухилення від призову на військову службу".

Згідно з даними Євростату, від початку повномасштабного вторгнення Росії, 650 тисяч чоловіків призовного віку виїхали з України та перебувають нині у 27 державах-членах Європейського Союзу, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні й Норвегії.

Нагадаємо, наприкінці лютого на кордоні з Угорщиною затримали двох українців призовного віку, які намагалися виїхати за підробленими документами. Один з ухилянтів "докупив" третю дитину за дві тисячі доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.04.2024 17:02