Фото: ДПСУ

"Докупив" третю дитину за $2 тисячі: на кордоні з Угорщиною затримали ухилянта

На кордоні з Угорщиною затримано двох українців призовного віку, які намагалися виїхати за підробленими документами. Один з ухилянтів "докупив" третю дитину за дві тисячі доларів.

Про це повідомили в прес-центрі Державної прикордонної служби України.

"Двох чоловіків призовного віку, які при виїзді з України надали на контроль підроблені документи, виявили прикордонники Чопського загону", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на кордоні з Угорщиною у пункті пропуску "Тиса" зупинили мікроавтобус Мercedes. 27-річний мешканець Закарпаття намагався виїхати за межі України як багатодітний батько. Чоловік разом з паспортом пред'явив прикордонному нарядові три свідоцтва про народження дітей. Проте, під час їх перевірки, інспектори встановили, що один з документів є підробленим. Коли фігурант зрозумів, що його обман викрили, він зізнався, що придбав свідоцтво через інтернет мережу за дві тисячі доларів.

Також прикордонники затримали 31-річного жителя Івано-Франківщини, який прямував на виїзд з України потягом сполученням "Чоп — Відень". Як підставу для виїзду за межі Україну у період дії воєнного стану він надав на контроль тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК про непридатність до військової служби. Обидва документи також виявилися фальшивими.

Обом чоловікам відмовили у пропуску через кордон. Їх затримали в адміністративному порядку з метою притягнення до відповідальності за спробу незаконного перетину держрубежу.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, 23 лютого українські прикордонники розповіли, що звернення на телефон "Довіра" врятувало життя чоловіку, який намагався незаконно перетнути українсько-молдовський кордон. Дорогою у сусідню країну він зустрів вовків і виліз на дерево, де його й виявили прикордонники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.02.2024 16:45