Затримання порушника, який утікав від вовків. Джерело: ДПСУ

Курйоз на кордоні з Молдовою: як вовки допомогли прикордонникам спіймати ухилянта

Звернення на телефон "Довіра" врятувало життя чоловіку, який намагався незаконно перетнути українсько-молдовський кордон. Дорогою у сусідню країну він зустрів вовків і виліз на дерево, де його й виявили прикордонники.

Про цей випадок розповіли в Державній прикордонній службі України (ДПСУ).

"Незвичне повідомлення надійшло на електронну адресу служби "Довіра" Державної прикордонної служби України з таким змістом: "Я хочу здатися. Я вирішив незаконно перетнути кордон, але зустрів вовків". Також в листі вказувалось приблизне місце знаходження", — йдеться в повідомленні.

Джерело: ДПСУ

Джерело: ДПСУ

Прикордонники Подільського загону негайно відреагували на повідомлення. Завдяки оперативності охоронців державного рубежу, які застосували службового собаку, порушника затримали. Він перебував неподалік залізничної станції Абамелікове Одеської області.

"Чоловік намагався незаконно потрапити до Молдови через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону, однак йому завадили вовки", — пояснили в ДПСУ.

Раніше прикордонники попереджали про можливу загрозу з боку хижаків, яка може спіткати поблизу кордону.

За спробу незаконного перетинання кордону щодо затриманого складено протокол про адміністративне правопорушення, справу направлено до суду.

Нагадаємо, що декілька днів тому на Одещині прикордонники затримали чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно потрапити до Румунії. Вигадливі ухилянти вдавали із себе військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.02.2024 17:20