Річка Тиса. Скріншот із відео. Джерело: ДПСУ

Який вигляд має смертельна небезпека на річці Тисі: прикордонники попередили потенційних ухилянтів (відео)

Багато військовозобов’язаних, які намагаються уникнути мобілізації, пробують перепливати річку тису на кордоні з Румунією в Закарпатській області. Однак зараз це особливо небезпечно.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Так сьогодні виглядає Тиса на кордоні з Румунією у Закарпатській області. Річка суттєво піднялася. Стрімка течія підмиває берег і несе вниз все, що потрапило у воду", — зазначили українські прикордонники.

Вони запропонували переглянути відеокадри потенційним порушникам, яким переправники обіцяють "безпечну" нелегальну подорож і стовідсотковий "результат".

"Укотре нагадуємо, що така "мандрівка" може бути небезпечною для вашого життя та здоров’я", — додали в дописі від Державної прикордонної служби України.

Уже неодноразово траплялися випадки, які призводять до трагічних наслідків під час перепливання Тиси. Далеко не завжди вдається врятувати таких відчайдухів. Наприклад, у січні прикордонники відділення "Великий Бичків" Мукачівського загону витягнули з Тиси 26-річного айтівця зі Сум, який ледь не загинув, долаючи українсько-румунський кордон. А ось у лютому в Румунії на березі річки Тиса виявили тіло харків'янина. Чоловік намагався незаконно перетнути кордон, проте потонув.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року четверо чоловіків хотіли переплисти річку Тису за допомогою надувного кола у вигляді "ватрушки". Таким чином ухилянти намагалися потрапити на територію Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.02.2024 15:57