Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Стратегічне питання": Зеленський пояснив мету створення Сил безпілотних систем у ЗСУ

Створення в українських Силах оборони окремого роду — Сил безпілотних систем — це не питання майбутнього, а те, що повинне дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Дрони — безпілотні системи — довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі — це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки — це теж дрони", — зазначив він.

За його словами, наразі перелік завдань для створення нових сил чіткий:

  • спеціальні штатні посади під роботу з дронами;
  • спеціальні підрозділи та їх ефективне тренування;
  • систематизація досвіду та постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу.

"Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І щоби дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних сил створюються Сили безпілотних систем. Продовжуємо перезавантаження державної системи — тих її елементів, які потрібні, щоб Україна досягнула своїх цілей", — пояснив український президент.

До речі, в Україні вже є Центральне управління безпілотних систем. Його створили для контролю застосування безпілотних і роботизованих повітряних, наземних та морських систем, а також для контролю за станом готовності військових частин ЗСУ, які застосовують безпілотні системи, до виконання ними завдань за призначенням, стратегічного планування та координації застосування.

Нагадаємо, що турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.02.2024 22:36