Виробництво турецьких дронів. Фото ілюстративне. Джерело: Baykar

"Ніщо нас не зупинить": турецький виробник дронів Baykar розпочав будівництво заводу в Україні

Турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Про це повідомив Reuters із посиланням на виконавчого директора компанії.

"Безпілотники Bayraktar турецького виробництва набули популярності в усьому світі після того, як українські військові використовували їх для перешкоди російським військам, знищуючи за їхньою допомогою бронетехніку й артилерійські системи", — йдеться в повідомленні.

Компанія Baykar заявила, що підписала угоди про експорт свого безпілотника TB2 із 30 країнами. До них від 2018 року входять Україна, Ефіопія, Лівія й Азербайджан.

"Наш завод будується. Нам потрібно близько 12 місяців, щоби завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішньої техніки, обладнання й організаційної структури. Завод в Україні великий, ми плануємо працевлаштувати близько 500 людей", — розповів генеральний директор Baykar Халук Байрактар в кулуарах Всесвітньої оборонної виставки в Ер-Ріяді.

Bayraktar зазначив, що потужність становитиме близько 120 одиниць щороку, але досі не зрозуміло, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі дронів TB2 або TB3.

Відповідаючи на запитання, чи можуть питання безпеки, пов’язані з війною в Україні, створити складнощі для заводу, він сказав, що плани "повністю просуваються вперед" і що "ніщо" не може їх зупинити.

Нагадаємо, що у структурі Збройних сил України з’являться Сили безпілотних систем як окремий рід військ. Президент Володимир Зеленський своїм спеціальним указом доручив Кабінету міністрів та Генеральному штабу створити його.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.02.2024 21:13