Фото: Укрінформ

В Україні стартувало будівництво заводу безпілотників "Байрактар"

Популярні під час повномасштабної війни турецькі безпілотники "Байрактар" виготовлятимуть в Україні. Будівництво заводу вже почалось.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Йдеться про виробництво на території України. Це той самий великий завод "Байрактарів", про який ще декілька років тому домовлялися. Завод почали будувати на ділі, а не на меморандумах. Ми перейшли до реальних кроків", —  сказав Камишін.

Будівництво заводу "Байрактар" в Україні: що відомо

Про будівництво заводу із виробництва безпілотників "Байрактар" заговорили ще у січні. Тоді посол України в Туреччині Василь Боднар озвучив попередні терміни. За його словами, завод має запрацювати через два роки — у 2025-му. На підприємстві виготовлятимуть безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı, а комплектуючі для них будуть українського виробництва. Відомо, що компанія Baykar, яка будуватиме завод, вже успішно використовує українські двигуни. Наприклад, ними оснащують винищувачі Kızılelma.

Зазначимо, що 29 квітня 2023 році у Туреччині Україна підписала три нові угоди з турецьким виробником Baykar. Деталі Камишін тоді не розповів, проте запевнив, ці контракти дають нашій країні експортний виторг і зброю нового покоління.

Нагадаємо, у червні гендиректор Baykar Халюк Байрактар заявив, що компанія отримали усі ліцензійні дозволи від влади для будівництва заводу в Україні. У підприємство планують інвестувати понад 95 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 10.07.2023 13:33