Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

В Україні створюють новий рід військ: Зеленський видав спеціальний указ

У структурі Збройних сил України з’являться Сили безпілотних систем як окремий рід військ. Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів та Генеральному штабу створити його.

Про це свідчить указ президента Володимира Зеленського. В ньому пояснюється, що створення Сили безпілотних систем необхідне для нарощування спроможностей Збройних сил України.

"Кабінету міністрів України із залученням Генерального штабу Збройних сил України опрацювати питання щодо створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил та за результатами опрацювання внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки й оборони України", — йдеться в указі №51/2024.

До речі, в Україні вже є Центральне управління безпілотних систем. Його створили для контролю застосування безпілотних і роботизованих повітряних, наземних і морських систем. А також для контролю за станом готовності військових частин ЗСУ, які застосовують безпілотні системи, до виконання ними завдань за призначенням, стратегічного планування та координації застосування.

Ще у грудні минулого року президент України Володимир Зеленський розповів, що 2024 року в нашій країні планують виробити та передати захисникам мільйон безпілотників. Пізніше стало відомо, що йдеться лише про FPV-дрони.

Нагадаємо, що 1 лютого міністр оборони України Рустем Умєров разом із міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командами міністерств провели зустріч з понад 120 виробниками БпЛА. За результатами зустрічі анонсовано збільшення кількості безпілотників для потреб військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.02.2024 19:32