Скріншот з відео

Спільне виробництво дронів: Кулеба провів важливі переговори з главою литовського МЗС

Україна спільно з Литвою розпочнуть спільне виробництво дронів. Очільники МЗС двох держав обговорили кроки для збільшення виробництва.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній прес-конференції з главою МЗС Литви Ландсбергісом Габріелюсом.

"Сьогодні ми з Габріелюсом зосередилися на виконанні тих домовленостей, яких досягнув президент (під час візиту до Литви, — ред.), і велику частину розмови присвятили визначенню спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб ЗСУ. У Литви є технології, у нас є можливості масштабувати виробництво. Це була ключова тема", — сказав глава українського МЗС.

Глава МЗС Литви наголосив, що ці проекти отримають увагу від уряду, адже вони сприятимуть захисту України та посилять обороноздатність Литви.

"Ми можемо розпочати з виробництва компонентів і того, що необхідно на полі бою. Зокрема, того, що буде необхідно для виробництва дронів. Ми говоримо спочатку про обмежену кількість. Я думаю, що це може відбутися дуже швидко", — зазначив Габріелюс.

Кулеба також повідомив, що сторони обговорили шлях України до Євросоюзу та НАТО, питання заморожених активів Російської Федерації, санкцій та створення військового фонду ЄС для України.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр оборони України Рустем Умєров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Вони зустрілися вперше, й одразу переговори виявилися плідними.

Андріс Спрудс зі свого боку підтвердив, що Латвія готова продовжувати та поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів. Тому, за його словами, коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутися у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 14:55