Фото: ілюстативне Джерело: armyinform.com.ua

Тривога тривала рівно три години: у КМВА розповіли подробиці нічної атаки на Київ

Вночі 3 серпня російські окупанти атакували Київ іранськими дронами-камікадзе. Сили протиповітряної оборони стовідсотково відпрацювали по цілях.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він зауважив, що це вже восьма поспіль атака на столицю. Вона, як і попередня, була масованою.

"Силами та засобами ППО на підльоті до Києва було виявлено та знищено близько півтора десятка повітряних цілей", — розповів Попко.

За словами посадовця, наразі інформації щодо руйнувань та постраждалих немає. 

"До речі, ця остання повітряна тривога в столиці тривала рівно три години. Вона стала 820-ою для Києва з початку повномасштабного вторгнення. За кожну з цих тривог ворог обов’язково розплатиться!" — наголосив Попко.

Обстріл дронами 2 серпня

У ніч на 2 серпня Росія атакувала Україну дронами-камікадзе. Під прицілом були Київ та Одеська область. Групи безпілотників заходили у повітряний простір столиці одночасно із кількох напрямків — усього було близько 10 БпЛА типу Shahed. 

Сили протиповітряної оборони України знищили всі повітряні, які Росія випустила по Києву, однак їхні уламки спричинили пошкодження. Зокрема, їх зафіксовано у Солом’янському районі міста. Пошкоджено фасад адміністративної будівлі з дев'ятого по одинадцятий поверх. 

У Київській області зафіксовано пошкодження чотирьох будинків, в одному з цих вночі 2 серпня сталася пожежа. У інших постраждав дах, стіни, фасади.

Також минулої ночі ворог також атакував Одеську область. Зокрема, росіяни завдали ударів по складах та елеваторах з зерном в Ізмаїлі в Одеській області — пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна, яке очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни вважають, що російські удари по Півдню України спрямовані на демонтаж портової інфраструктури. На думку аналітиків, такі дії є гарантією, що жодні "зернові угоди" ніколи не будуть відновлені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 07:00