Фото ілюстративне. Джерело: німецькі ЗМІ

У Берліні побили чоловіка з ізраїльським прапором

У п’ятницю, 3 травня, в німецькій столиці Берліні напали на чоловіка з прапором Ізраїлю. Він просто сидів на літній терасі одного з місцевих ресторанів.

Про це повідомило німецьке видання Tagesschau з посиланням на джерела в місцевій поліції.

За інформацією правоохоронців, 34-річний чоловік сидів у п'ятницю за столиком на літній терасі ресторану в районі Моабіт. На себе він накинув ізраїльський прапор.

Повз нього проїхав невідомий на електросамокаті, зупинився, сказав щось вороже про Ізраїль і вдарив 34-річного чоловіка кулаком в обличчя. Той впав на землю, нападник утік.

Після нападу в потерпілого зник гаманець. Зараз поліція проводить розслідування.

Такі випадки в Європі останнім часом — не рідкість. Вони вже давно вийшли за межі конфліктів побутового рівня. Тому нещодавно федеральна міністерка освіти Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінґер закликала німецькі університети рішуче протидіяти антисемітизму. Також в суботу, 4 травня, сотні людей вийшли на вулиці Гамбурга проти ісламізму й антисемітизму, виступаючи за ліберальні цінності та конституцію Німеччини.

Нагадаємо, що в Німеччині 17-річний підліток з Дрездена зізнався в нападі на провідного кандидата Соціал-демократичної партії Німеччини на європейських виборах Матіаса Екке. Він завдав йому серйозних травм, політику знадобилася операція в лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.05.2024 22:15