Літаки F-16. Джерело: Міноборони України

У Нідерландах зробили заяву щодо відправлення літаків F-16 в Україну

Нідерланди розпочнуть відправляти винищувачі F-16 Україні цієї осені. Це відбудеться після Данії, яка має намір передавати літаки влітку.

Про це повідомило видання Delfi з посиланням на заяву міністерки оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі. Вона сказала, що саме такий графік постачання винищувачів Україні передбачає прописаний план союзників.

"У нас усе розписано за проектом, який полягає в навчанні українських пілотів, підготовці обслуговувального персоналу та надання реальних літаків", — зазначила представниця уряду Нідерландів.

Нідерландська міністерка поінформувала, що зараз українські пілоти проходять навчання у низці країн.

"І якщо нам вдасться втриматися на цьому шляху, а в України все буде працювати, зрозуміло, в їхній власній країні, то перші літаки Данія надасть уже цього літа. І ми сподіваємося взяти участь у постачаннях з осені з нашими F-16", — додала Кайса Оллонгрен.

До речі, нещодавно посол Данії у Києві Оле Егберг Міккельсен поділився, що оптимістично налаштований щодо прибуття до України винищувачів F-16 влітку. Раніше стало відомо, що уряд Бельгії вирішив прискорити постачання Україні власних винищувачів F-16 і зробити це вже до кінця 2024 року, не чекаючи формування нового кабінету міністрів.

Нагадаємо, нещодавно видання The New York Times повідомило, що Німеччина передасть Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Ці постачання можуть збігтися з наданням нашій країні винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 19:50