Фото: Вікіпедія

У Повітряних силах пояснили, чи зможуть F-16 працювати в тандемі з радянськими винищувачами

Американські винищувачі F-16 зможуть працювати в тандемі зі старими радянськими Су-27 та МіГ-29. Це вже практикували на військових навчаннях.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. Він зазначив, що бажано якнайшвидше переозброїти весь парк української військової авіації.

"Це було б простіше і в обслуговуванні, і ефективніше в застосуванні. Але наразі будемо виходити вже безпосередньо з того, що є", — каже Євлаш.

Як приклад взаємодії старих радянських озброєнь та новітніх західних розробок він навів ефективну роботу української протиповітряної оборони, де працюють як радянські С-300, так і американські Patriot та надсучасні німецькі IRIS-T SLM. 

"Раніше вже були навчання, і у 2000-х роках, коли вже прилітали в Україну F-16 і під час міжнародних навчань виконували сильні маневри разом з Су-27, МіГ-29 і досить успішно це поєднувалось, досить ефективно. Тому жодних проблем в такому застосуванні не виникне", — додає речник.

Нагадаємо, 26 квітня прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо та очільник міноборони країни Людивін Дедондер на спільній прес-конференції заявили, що їхня країна передасть Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році. Де Кроо зазначив, що всі поставлені літаки будуть фінансуватися коштом відсотків із заморожених російських активів, а не коштом грошей бельгійських платників податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 01:14