Фото: росЗМІ

У Швейцарії скасували виступ співачки-путінолюбки Нетребко

У Швейцарії в місті Люцерн скасовано виступ оперної співачки Анни Нетребко. Вона відома підтримкою російського диктатора Володимира Путіна. 

Як повідомляє Luzerner Zeitung, центр культури та Конгресів швейцарського міста Люцерн скасував виступ співачки, який був запланований на 1 червня, з огляду на позицію місцевої влади.

Зазначається, що причиною скасування виступу Нетребко є той факт, що неподалік від Люцерну заплановано проведення конференції з питань миру в Україні, саме тому місцева влада попередивши про загрозу громадському порядку скасувала виступ співачки.

Своєю чергою представники Нетребко заявили, що скасування концерту відбулось "всупереч контрактним зобов'язанням з організаторами" та додали, що жоден із її майже сотні виступів починаючи з березня 2022 року не призвів до порушень громадського порядку.

Видання додає, що проросійська співачка мала виступити в Люцерні разом зі своїм чоловіком Юсіфом Ейвазовим ще у червні 2022 року, але тоді концерт перенесли на два роки. Формальні причини перенесення виступу — коронавірусні обмеження. 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що згідно з домовленостями, перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Бюргенштоку, поблизу міста Люцерн. До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.05.2024 01:55