Фото: chas.news

Україна атакувала загоризонтну РЛС в Росії: дрон ГУР пролетів понад 1800 км, — ЗМІ

Радіолокаційна станція дальнього виявлення цілей "Воронеж М", що розташована в місті Орськ Оренбурзької області Російської Федерації, була атакована дроном Головного управління розвідки України. Безпілотний літальний апарат пролетів відстань понад 1800 кілометрів.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело в українській розвідці.

"Український безпілотник подолав відстань понад 1800 кілометрів до об'єкта противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", — сказав представник ГУР.

Він також зазначив, що наслідки ураження ворожої РЛС уточнюються, а російські пабліки повідомляли, що під Орськом "упав БпЛА", метою якого, "можливо, був військовий об'єкт".

Що відомо про РЛС "Воронеж М"

"Воронеж М" є складовою лінійки російських стаціонарних надгоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Техніка призначена для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. "Воронеж М" працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, у ніч на 27 травня два безпілотники атакували нафтобазу у місті Лівни Орловської області Російської Федерації. Внаслідок ударів є загиблий та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 11:59