Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Україна наздогнала Росію за виробництвом ударних дронів-камікадзе, — "Укроборонпром"

Україна цьогоріч наздогнала Росію за виробництвом ударних дронів-камікадзе, які аналогічні іранським "шахедам".

Про це повідомив гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв'ю АрміяInform. 

Посадовець зазначає, що було підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва. Зокрема, йдеться про виробництво дронів. Оскільки приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, вони підписують ліцензійну угоду, і до виробництва залучаються підприємства, які належать "Укроборонпрому".

"І це вже дало свої результати. У 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників", — каже він.

Також Сметанін підтвердив слова міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, який заявив, що "те, що вибухає на Росії, — то все наше".

"Для розробки нових видів озброєнь залучено дуже велику кількість приватних підприємств-розробників, науковців. Є розробки більш інноваційні, є такі, що відповідають завтрашньому дню. Потрібно терміново нарощувати виробництво, тому ми входимо в кооперацію з цими виробниками, і в такий спосіб забезпечуємо постачання необхідного озброєння в ЗСУ", — додає Сметанін. 

Нагадаємо, 27 квітня понад 10 безпілотників атакували нафтопереробний завод та інші об'єкти інфраструктури на Кубані. На деяких із них виникли пожежі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 14:21