Українські рапіристки. Джерело: НОК України

Українські фехтувальниці на рапірах уперше в історії виграли командну медаль на Кубку світу

Уперше в історії жіноча збірна України з фехтування на рапірах завоювала медаль у команді на Кубку світу. Це сталося на змаганнях у Гонконгу.

Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.

Етап у Гонконгу став п'ятим і останнім цього сезону Кубка світу з фехтування на рапірах серед жінок. Збірну України на турнірі представили Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко та Дарія Миронюк.

У першому раунді українки зійшлися з п'ятою сіяною Канадою та здобули впевнену перемогу з рахунком 45:32. У чвертьфіналі здолали Австрію (36:28). У півфіналі українські рапіристки не зуміли нав'язати боротьбу італійкам — поразка 32:45. Однак пройшли у "бронзовий" фінал. Суперницею України у протистоянні за медаль стала команда Кореї. Український квартет, поступаючись під час поєдинку п'ятьма уколами (11:16), зумів вирвати перемогу — 34:31.

Переможцем етапу Кубка світу у Гонконгу стала збірна Італії, яка перемогла Францію у фіналі з рахунком 45:30.

Україна завоювала першу в історії командну медаль жіночого Кубка світу з фехтування на рапірах. Рапіристки доєднались до українських шаблісток і шпажисток, що вже вигравали медалі цього сезону Кубка світу.

Раніше нинішнього сезону українська рапіристка Аліна Полозюк виграла дві медалі на міжнародних турнірах серії "сателіт" — бронзу у Тімішоарі та золото у Стамбулі. Також бронзу "сателіту" в Амстердамі виборола Ольга Сопіт.

На Олімпіаді-2024 Україну представлятимуть дві жіночі команди — в шаблі та шпазі. Вони здобули квоти за світовим рейтингом.

Нагадаємо, що на початку березня українська шаблістка Ольга Харлан здобула бронзу на Кубку світу з фехтування на шаблях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.05.2024 15:56