Фото: Facebook-сторінка Вадима Гутцайта

Харлан завоювала "бронзу" на Кубку світу з фехтування на шаблях

Українська шаблістка Ольга Харлан здобула "бронзу" на Кубку світу з фехтування на шаблях.

Про це повідомив президент Національного Олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

За словами Гутцайта, на старті турніру Харлан отримала три перемоги поспіль, перемігши француженку Келлі Люзиньє, Поліну Каспярович з Азербайджану та Магду Скарбонкевич зі Сполучених Штатів Америки. 

"Медаль наша спортсменка виборола після перемоги в 1/4 фіналу проти двократної чемпіонки світу Місакі Емури з Японії (15:8)", — зазначив Гутцайт.

Посадовець наголосив, що етап у Греції, який також є заліковим стартом до олімпійського рейтингу, є третім у цьому сезоні Кубка світу з фехтування на шаблях.

Харлан стала третьою на етапі Кубка світу з фехтування

Фото: Facebook-сторінка Вадима Гутцайта

Ольга Харлан — учасниця чотирьох Олімпійських ігор (2008, 2012, 2016, 2021). На її рахунку чотири нагороди на Олімпіадах — золото та срібло у командному турнірі 2008 та 2016 років, а також дві бронзи в особистому (2012, 2016).

Нагадаємо, 1 березня українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх виборола срібну медаль чемпіонату світу в приміщенні. У Глазго їй підкорилась висота 1,97 метра.

Зауважимо, зіркову українську легкоатлетку Ярославу Магучіх, яка спеціалізується на стрибках у висоту, визнали найкращою спортсменкою України 2023 року. Вона фактично не мала конкурентів у цьому рейтингу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.03.2024 23:00