Ольга Харлан із лялькою. Джерело: соцмережі спортсменки

Аукціон із продажу ляльки чемпіонки-фехтувальниці Харлан: на що спрямували виручені кошти

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан продала на благодійному аукціоні ляльку Барбі. ЇЇ створили в єдиному екземплярі за прототипом фехтувальниці.

Про це повідомила "Трибуна". Ляльку придбали за 10 400 доларів.

"Виручені кошти пішли до клініки Bodro clinic на реабілітацію українських військових, які постраждали у результаті війни", — йдеться в повідомленні.

Засновник клініки Сергій Крижановський розповів, що за ці кошти у клініці провели повний курс реабілітації 14 бійцям, а ще трьох прооперували.

Як відомо, унікальну ляльку Барбі спортсменка отримала 2020 року. Вона є її прототипом. У серпні Ольга Харлан виставила її на благодійний аукціон на всесвітньо відомій платформі eBay.

Ольга Харлан — учасниця чотирьох Олімпійських ігор: 2008, 2012, 2016 і 2021 років. На її рахунку чотири нагороди на Олімпіадах — золото та срібло в командному турнірі 2008 та 2016 років, а також дві бронзи в особистому (2012, 2016). На її рахунку — шість титулів чемпіонки світу (чотири золота в індивідуальній першості, два — в командній). Загалом має 15 медалей чемпіонатів світу. Також Харлан шість разів перемагала на чемпіонатах Європи в індивідуальних змаганнях і двічі — в командних.

Нагадаємо, що в серпні Ольга Харлан зустрічалася з головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Вона поділилася деякими подробицями їхньої розмови. Спортсменка зазначала, що не може розкрити усі деталі, однак зустріч справила на неї неймовірне враження,

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.11.2023 00:43